Een afvalcontainer huren is eenvoudig en doeltreffend. Voor grote en kleine verbouwingen in je huis, maar ook voor het afvoeren van tuinafval is een afvalcontainer huren meestal de simpelste oplossing.  Je regelt dat ook makkelijk online waarbij je vaak nog via ideal betaalt ook. Hoe makkelijk wil je het hebben. En het mooie is dat je voor vrijwel alle soorten afval een afvalcontainer kunt huren.

 

Scheidingsregels

In Nederland is afvalscheiding niet meer weg te denken. In je keuken of in je tuin staan vuilnisbakken voor plastic, groente-, fruit- en tuinafval, iets voor papier en natuurlijk het restafval. Ook voor grof afval, dat niet in je vuilnisbakken past, gelden er regels. Ook dit afval wordt gescheiden. Als je een afvalcontainer huurt is het belangrijk dat je goed op de hoogte bent van hoe dit afval afgevoerd wordt. De verhuurder van deze containers heeft waarschijnlijk speciale bakken voor elk soort afval. Overleg dus goed met hem over waarvoor je de container nodig hebt.

 

Soorten afval

Grofweg zijn er de volgende soorten afval waarvoor je een aparte afvalcontainer huurt. Als eerste is er bouw- en sloopafval. Dit komt meestal los bij een verbouwing. Huisraad en grofvuil is afval dat bijvoorbeeld bij het leeghalen van een pand afgevoerd moet worden. Schoon puin zoals tegels en beton wordt ook apart afgevoerd. Diverse soorten tuinafval vraagt ook om aparte containers. Denk dan aan hout, tuinhout, plantsoenafval, aarde en graszoden. Een afvalcontainer huren voor dit soort afval is absoluut een goed idee. Je bent natuurlijk veel goedkoper uit dan dat je zelf zo’n container zou moeten aanschaffen.

Welke maat

Een afvalcontainer huren roept meteen schrikbeelden op van enorme containers die de straat blokkeren of de plantjes in je tuin pletten. Gelukkig heb je containers in allerlei soorten en maten. Je mag een container trouwens drie maanden op en parkeerplaats zetten zo lang het verkeer er geen last van heeft. Huur je toch liever een wat kleinere container dan kun je met de verhuurder overleggen of hij hem vaker op wil halen. Uiteraard zit daar wel een prijskaartje aan vast.

 

Afvalcontainer huren: slimme oplossing

Maar al met al is een afvalcontainer huren gewoon een slimme en makkelijke oplossing. Het is snel geregeld, dus ook voor haastklussen is het handig. Met de juiste afspraken hoeft het ook zeker niet duur te zijn en je hebt na het vullen van de container er geen omkijken meer naar. Laat je goed informeren en huur die container.