Heb jij al een Nederlandse vlag in huis? Misschien denk je dat het achterhaald is maar kijk maar eens op koningsdag of bevrijdingsdag in je straat. Hoeveel Nederlandse vlaggen hangen er dan bij jou in straat? Grote kans dat het er aardig wat zijn. Wie denkt dat steeds minder mensen de vlag uithangen heeft het namelijk mis, het fenomeen ‘vlaggen’ blijft populair. Reden genoeg om ook een Nederlandse vlag te kopen.

Feesten en herdenkingen

Het merendeel van de Nederlanders hangt trouw bij feest- en herdenkingsdagen de vlag uit. Er wordt gezegd dat de populariteit van de Nederlandse dag stijgt. In de jaren ’70 werd er amper gevlagd, het was namelijk de hippietijd en mensen waren toen anti-nationalistisch. In de loop der jaren zijn we daarentegen wel veel meer gaan vlaggen. We zijn weer trots op ons land. Dat komt door de sportprestaties, maar ook door de gestegen populariteit van het vorstenhuis sinds Máxima om de hoek kwam kijken.” De Nederlandse vlag word voornamelijk uitgehangen met koningsdag, maar ook dodenherdenking is een dag waar op veel mensen hun Nederlandse vlag buiten hangen. Volgens een vlaggenexpert hangen mensen graag de vlag uit om dat het ‘zo vrolijk en decoratief staat’. ,,Het staat zo feestelijk. Het is bijvoorbeeld ook typisch Nederlands om de vlag halfstok te hangen tijdens Dodenherdenking en zo hun rouw te tonen. Het heeft toch wel iets speciaals.”

 

Kopen van een Nederlandse vlag

Goedkoop aanschaffen sprak een aantal verkopers van de Nederlandse vlag. Ze hebben ondertussen de handen vol aan de gestreepte stoffen die de toonbank over vliegen. ,,April en mei zijn altijd maanden met enorme uitschieters in de verkoopcijfers. Al zijn er maar weinig jongeren die voor een vlag komen, ik denk dat 75 procent van onze klanten boven de veertig jaar oud is, zegt een Nederlandse vlaggenverkoper. Ze vervangen versleten vlaggen of zoeken een mooiere uit”, De reden waarom de meeste Nederlanders een Nederlandse vlag uithangen is toch wel het stukje traditie wat zij in ere willen houden. Dankzij de betere economie kopen ook meer mensen een Nederlandse vlag.

Voor het vaderland

Er zijn dus genoeg redenen om nu ook een Nederlandse vlag aan te schaffen.

  1. De economie loopt goed, dus als het goed is kan je best wat geld voor een vlag missen
  2. Er is genoeg om trots te zijn óp Nederland
  3. Je maakt de straat er een stuk gezelliger mee
  4. Als je kinderen hebt, dan gaan zij uiteindelijk eindexamen doen en dan is het leuk om de Nederlandse vlag uit te hangen

Dus wil jij ook jouw vaderland eren? Koop dan nu een Nederlandse vlag!