Het hebben van servies in huis is een onmisbare zaak. Zonder voldoende servies kun je namelijk een stuk minder eenvoudig van je eten en drinken genieten en wordt de bende in huis alleen maar heftiger. Het continu gebruiken van plastic servies zorgt voor nog meer troep en is daarnaast ook nog eens heel slecht voor het milieu. Een goede set aan serviesstukken is dus geen onnodige luxe. Toch is servies tegenwoordig lang niet alleen meer gericht op functionaliteit. Het verfijnen van je tafel met mooie stukken servies kan het etentje namelijk nog levendiger maken en het eten waar je zo je best op hebt gedaan nog beter laten uitkomen en smaken. Ga je voor het eerst op kamers, koop je net je eerste huis of ben je gewoon toe aan nieuw servies, maar weet je niet precies wat bij je past? Ga dan op zoek naar compleet servies! Op deze manier kun je een hele set in één keer aanschaffen waardoor je meteen een nette tafel kunt opdienen met serviesstukken die bij elkaar passen. Wil je hier meer over te weten komen? Lees dan even verder.

Wat heb je nodig?

Voordat je kijkt naar het design en het materiaal, is het verstandig om na te gaan wat je nou daadwerkelijk in huis moet hebben. Ten eerste zijn mokken en glazen van belang. Onder glazen kun je denken aan waterglazen, bierglazen, wijnglazen en longdrinkglazen. Vervolgens kun je kijken naar welke borden je allemaal nodig hebt. Het is verstandig om kleinere bordjes te hebben voor ontbijt en lunch, grotere borden voor het diner, eventueel ook diepe borden voor het diner, soepkommen en tot slot hele kleine bordjes voor gebak. De serviesset kun je afmaken met een bestek keuze, alhoewel dit niet altijd bij een complete serviesset wordt geleverd. Je hebt in dit geval grote en kleine vorken, grote en kleine messen en grote en kleine lepels nodig.

Servies in alle soorten en maten

Wat er in een serviesset wordt geleverd staat niet vast. Dat is maar goed ook, want iedereen heeft behoefte aan andere soorten serviesstukken. Je kunt bijvoorbeeld een set aanschaffen met maar vier verschillende onderdelen, maar je kunt ook gaan voor een ruime set met wel 24 onderdelen. Het meest gebruikelijk is om van ieder onderdeel in de set te gaan voor vier of zes stuks. Op deze manier kun je, ook wanneer je gasten hebt, iedereen voorzien van hetzelfde servies. Vervolgens kun je kijken wat jij nodig hebt. Wil je dat de borden eruit springen? Of vind je juist dat er geklonken moet worden met de meest stijlvolle wijnglazen? Zoek bij elkaar welke onderdelen jij nodig hebt in je serviesset en hoeveel je daar dan van wilt hebben. Als je dit hebt besloten, heb je je serviesset bij elkaar gevonden en kun je beginnen met de tafel te dekken.