Het is niet fijn om voor onverwachte, vervelende verrassingen komen te staan. Kosten voor je huis zijn daar een voorbeeld van. Als ineens de wasmachine of vaatwasser kapot is, schrik je je vaak rot hoe duur een nieuwe is. Gelukkig kan je de kans op dit soort onverwachte kosten zeker voorkomen. Door mijn eigen tips te volgen heb ik in ieder geval nog (bijna) nooit zoiets gehad. Lees dus snel even verder wat ik allemaal hiervoor doe.

Zuinig zijn

Het eerste en misschien wel meest vanzelfsprekende wat ik doe is dat ik zuinig ben op mijn spullen. Ik zorg ervoor dat ik altijd bij apparaten die ik aanschaf de instructies lees. Bijvoorbeeld bij mijn wasmachine stonden er in de handleiding best wel veel tips over wat je wel en niet in je wasmachine kan doen. En ook controleer ik altijd de zakken van mijn broeken zodat er geen harde dingen in de wasmachine komen die misschien wel iets kapot maken. Dit soort tips en tricks staan vaak in de handleidingen van apparaten of op internet. Handig dus om als je iets aanschaft even de instructies te lezen of even te googlen. Zonde namelijk als een nieuw apparaat veel te snel kapot gaat!

Onderhoud

Ten tweede is het een goed idee om je huis en spullen te onderhouden. Denk bijvoorbeeld aan je vloer opnieuw schuren en lakken of je dakgoot vervangen. Deze onderhoudsbeurten kosten natuurlijk ook geld, maar het is niks vergeleken de kosten die je hebt als iets helemaal stuk gaat. Of je zelfs lekkage krijgt bijvoorbeeld! Ook is je huis een onderhoudsbeurt geven soms wel lekker. Het ziet er allemaal weer frisser en schoner uit (denk bijvoorbeeld aan je muur opnieuw witten) en het voelt als nieuw. En wat ik zelfs vind is dat de rommel in je huis minder opvalt, haha!

Pech

Je huis onderhouden is dus niet onbelangrijk. Maar het kan ook dat je gewoon pech hebt. Ik ken genoeg mensen die hartstikke hun best doen om hun huis als nieuw te houden, maar toch elke keer weer kosten hebben. Als je zo’n pechvogel bent kan ik je maar 1 ding meegeven; ga niet bij de pakken neerzitten. Probeer nog steeds je huis te onderhouden en als er een keer iets kapot gaat het gewoon te accepteren. Ik weet dat het lastig is, maar als je stopt met het onderhouden van je huis zou het goed kunnen dat je nog meer kosten creëert. Loslaten en doorgaan dus!