Bijna iedereen heeft weleens gehoord van het merk Tommy Hilfiger. Maar wat nu precies de visie is van dit wereldbekende merk en wat voor soort kleding ze nu verkopen, dat is voor velen nog wat onduidelijk. In deze blog zal ik wat meer licht op deze onderwerpen schijnen. Want dit merk is simpel en schoon zowel qua looks als visie.

Visie

Het merk Tommy Hilfiger is van Amerikaanse oorsprong. Een grote inspiratie voor de kleding is de Amerikaanse popcultuur. Het merk streeft ernaar om het gewone te doorbreken en de individu meer naar voren te laten springen. De oprichter van het merk genaamd Tommy Hilfiger had voor hij zijn eigen merk begon al enige ervaring in de modewereld. Het merk was er in het begin met enkel een collectie voor mannenkleding maar breidde zich snel uit. Zowel de man als het merk Tommy Hilfiger hebben een passie voor filantropie. Het merk uit dit door zich in te zetten voor goede doelen en internationale bijeenkomsten van initiatieven op dit vlak.

Kleding

Zoals ik eerder zei, is het merk begonnen met alleen een kledingcollectie voor mannen. Tegenwoordig is het assortiment een stuk breder en meer divers. Er wordt niet alleen herenkleding verkocht. Tommy Hilfiger is er ook voor vrouwen en kinderen. Daarnaast verkoopt het merk ook schoenen en accessoires. Vooral de petten van Hilfiger zijn tegenwoordig hip. Het design is simpel en kan met iedere outfit worden gecombineerd, met het rood, witte en blauwe logo als herkenningsteken voorop de pet. Tegenwoordig verkoopt het merk zelfs sportkleding en werkt het merk samen met verschillende beroemdheden waaronder zangeres en actrice Zendaya. Maar een ‘all-time’ favoriet over de hele wereld is toch wel de broekenlijn.

Prijs

De broekenlijn is dus favoriet en wel omdat de broeken van enorm goede kwaliteit zijn en ook de pasvorm voor velen perfect is. Tommy Hilfiger is qua kwaliteit niet hetzelfde als de meeste merken. Dit merk richt zich op betrouwbare producten en ook dat hoort bij hun visie. Daar betaal je dan ook voor. Aan de producten van Tommy Hilfiger hangt dus ook een prijskaartje. Maar door een broek, shirt of paar schoenen van Hilfiger te kopen, investeer je eigenlijk. Deze schoenen gaan langer met je mee dan een paar goedkope stappers. Op het moment zelf lijkt het dus veel geld te kosten maar je hoeft in ieder geval niet ieder seizoen de uitverkoop door te spitten en geloof me, uiteindelijk scheelt dat geld.