Nagels, haar en huid vormen een enorm groot deel van ons uiterlijk en voorkomen, als het niet alles is. Het is dan ook belangrijk dat deze uiterlijke kenmerken goed verzorgd worden. In deze blogs zal ik me focussen op het nagelaspect. Het is tegenwoordig heel normaal voor zowel mannen als vrouwen om hun nagels te verzorgen. Ook op het gebied van versiering. Ik geef tips over wat mij heeft geholpen om mijn nagels mooi en gezond te houden door middel van vijlen, nagelverharder en de gellak sets van Yinger.

 

Stevige nagels

 

Stevige nagels zijn enorm belangrijk. Niet alleen ziet het er mooier uit als jouw nagels glad zijn, ook kan het pijnlijk zijn wanneer deze zwak zijn en afbreken. Het hebben van stevige nagels hangt samen met een voldoende inname van vitamines en mineralen. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan. Als je brosse nagels dikker wilt laten groeien, kan je dit goed doen door jouw nagels te lakken met nagelverharder. Nagelverharder lijkt veel op nagellak. Het product beschermt jouw nagel tegen scheuren en breken wanneer je deze stoot of blootstelt aan extreem weer. Ook door je nagels regelmatig te veilen, zorg je dat je zwakke plekken weghaalt voordat deze kunnen doorscheuren.

 

Zoveel vormen

 

De vorm van jouw nagels is ook van belang. Als je wilt dat jouw nagels langer lijken dan ze zijn, kan je deze het beste in een vierkante vorm vijlen. Hierdoor lijken ze langer. De meeste mensen dragen hun nagels in een ronde of ovale vorm. Doordat de hoeken kort worden gevijld, lijken de nagels in hun geheel korter. Met vierkante nagels zijn de hoeken gelijk met de lengte. Let echter wel op dat de hoeken van jouw vierkante nagels niet te scherp zijn. Zo zou je jezelf pijn kunnen doen door te krabben of de punten ergens tegenaan te stoten. Je kan de hoeken een beetje afvijlen op deze manier zul je daar dan geen last van hebben.

 

Kleur om het af te maken

 

Niet iedereen heeft het budget om iedere twee weken in de stoel te zitten bij de nagelstyliste. Helaas blijven de meeste gewone laks maar twee dagen mooi. Gelukkig is er een tussenoptie. Namelijk gellak. Door gellak te gebruiken in plaats van gewone nagellak blijven jouw nagels tot wel twee weken mooi gekleurd. Zelf gebruik ik de gellak sets van Yinger omdat deze gewoon goed zijn van kwaliteit en omdat dit merk heel veel kleurenopties heeft om tussen te wisselen.